Kort presentation

Här presenteras en sammanställning av information och länkar till andra delar av webbplatsen, med information avsett för att underlätta för mäklare vid förmedling av objekt. Informationen är sammanställd baserat på ett urval av vanliga frågor från mäklare till föreningen.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Växjöhus nr 4 ligger i centrala Växjö. Föreningen äger tomterna nr 8, 9, 10 och 11 i kvarteret Gladan, på vilka under åren 1959-1962 uppförts 11 bostadshus innehållande 384 bostadslägenheter med en total yta på 22.975 kvm.
Tvättstugor finns på källarplan i låghusen.
I föreningen finns bland annat cykelförråd, miljöhus, gym och övernattningslägenhet. Trevliga innergårdar på området med grillplats, lekplats och boulebana.

Fastigheten, byggnaderna och byggnadsår

Byggnadsår: 1959-62
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övriga byggnader: Cykelhusen rymmer 16 cyklar vardera. De innehåller en rörlig golvplatta, ”karusell”, där varje cykel har ett eget bås. Med handkraft kan man snurra fram sin cykel så att den kan tas ut vid dörren.
Miljöhusen består dels av miljöstation och dels av cykelförvaring. I miljöstationen finns olika kärl för tidningar, färgat glas och ofärgat glas. Det finns också kärl för hårdplast, wellpapp, lysrör och lampor, batterier och metallburkar. Fråga vaktmästaren om du är osäker på hur du ska sortera.

Lägenheter

Föreningen har 384 lägenheter. Badrummen är stambytta och renoverade 2004 med kakel och klinker, vägghängda toaletter, dusch eller badkar och är förberedda för tvättmaskin. Alla lägenheter, förutom 1:orna, har inglasad balkong. Varje lägenhet har även ett källarförråd.

Månadsavgifter – planerade ändringar och utsikter

Avgifterna sänktes år 2006 med 20%, år 2009 med 10%, 2012 med 10% och 2017 med 5%. För tillfället finns inga planerade avgiftshöjningar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har följande gemensamma utrymmen:

  • 12 tvättstugor
  • 6 miljöhus/cykelrum
  • 5 låsbara cykelhus
  • 1 övernattningslägenhet, vilken går att hyra för 200:-/natt
  • Gym

    Garage- och parkeringsplatser

Föreningen har 165 garage och 101 parkeringsplatser. Garageplats och parkeringsplats går att hyra.

El, vatten, värme och ventilation

I månadsavgiften ingår vatten, värme (fjärrvärme) och ventilation.

Vi har en gemensam elmätare och sparar därför 40% av den totala elkostnaden. Varje lägenhet har en egen undermätare och den preliminära elförbrukningen debiteras på månadsavgiften med avstämning och avräkning varje år.

Höghusen ventileras med så kallad mekanisk frånluft. Låghusen har självdragsventilation.

Kabel-tv

ComHem levererar TV till föreningen.

Bredband – Internet 

Alla lägenheter har tillgång till internet med 1000/1000Mbit från Bahnhof, vilket ingår i hyran.

Överlåtelse

Normalt tar en överlåtelse ca 4 veckor. Överlåtelseavgiften är 1 400 kr  vilken säljaren står för, och det är inga pantsättningsavgifter.

Föreningens lånebild

Föreningen är helt skuldfri.

Ägarandelar

Efter ansökan om medlemsskap görs en bedömning av varje enskilt fall kring medlemskapet. Målsättningen är att ha en långsiktig, aktiv och närvarande medlemsbas.

Föreningsstadgar

Föreningens stadgar är tillgängliga att ladda ner som PDF-dokument, se Dokumentsidan.

Årsredovisning

Föreningens årsredovisningar finns tillgängliga för nedladdning som PDF-dokument, se högermarginalen.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Talenom AB fd Persson och Thorin AB  Fastigheterna sköts av Tillströms Fastighetsservice.

innergard